Etkinlik

    Home / Etkinlik

Etkinlik

  • bir güncelleme yayınladı 4 yıl 9 ay önce

    merhaba. ben iki hafta kadar önce makat bölgemde iki siğil gördüm ve doktor hpv olduğunu söyledi. smear ve vaginal sürüntü aldı. smear normal cıktı ama rahim ağzımdan alınan sürüntüde tip58 pozitif çıktım. doktor biopsi istedi. aldera kullanıyorum ama henüz bir düzelme olmadı siğillerde de. bu sebeple de koter yapalım dedi. kafam karıştı. smear normalse biopsi şart mıdır? bir süre sonra kendi kendine geçmez mi? @drmedusa

    • 4 yıl 9 ay önce tarihinde drmedusa yanıtladı

      smear normalken doktor orada şüpheli bir doku gördüyse biyopsi alabilir. her hpv de biopsi alınmaz tabiki .koter siğilleri çabuk geçiren ve tekrar olasılığı düşük olan bir tedavidir.

      • 4 yıl 7 ay önce tarihinde yanıtladı

        bugün koterle yakıldı siğillerim. dr kesinlikle biopsi yaptırmamı istiyor. benim iki siğilim de makat bölgemdeydi. acaba makat kanseri falan olur muyum :) çok sıkıldım. sevişmez olaydım :)